"Är den där tröjan någon form av bestraffning?"


Vill efter gårdagens inlägg påpeka att russin i lussekatter är okej. (Ja, jag har fallit för traditionen och jag står för det.)
Men det är två russin vi talar om. Två. Inte fler. 
Det finns ingenting som gör mig så likgiltigt inställt till livet som russin i hela degen.
Och jag säger det,  jag skulle aldrig äta lussekatter som dagisbarn har bakat. Detta beror inte på den halt snor och koliforma bakterier man får räkna med hamnat i degen (mikroorganismer dör i ugnen). Nej. Men man kan inte lita på att barn under 12 kan hålla sig till två-russins-regeln. 
Vill inte tro att jag kan njuta av en lussebulle efter att ha petat ut de två russinen och sedan trots detta finna en liten slemmig fruktbit i min munhåla.

Det har för övrigt varit en sådan där dag jag kunde levt utan. Nu ska jag gå i ide.Koordinatsystem och korinter

Julen måste vara russinens högtid. I dagens sekulariserade Sverige är det utan tvekan fler som firar jul för att få frossa i russin än för att fira Jesus.
Redan någon gång kring advent sätter det igång när man bakar gula, fina, gyllene lussekatter som man sedan besudlar med små, bruna, skrynkliga russin. Sedan är man körd.
Det fortsätter hela julen med vörtbröd och russin i glöggen, fruktkaka hit och korintkaka dit. (Om det nu ens är två olika saker?)
Jag tycker om russin, ett riktigt genidrag att torka vindruvor ärligt talat. Men när man lägger dem i bröd så blir konsekvensen att de blöter upp sig. Det är oundvikligt och utan undantag riktigt osmakligt.

Har inte så mycket till övers för julen, men det när nog så när man varken tror på Jesus eller tycker om blöta russin.
Ska lyssna mer på mina förfäder; pappa sa att han firar jul för att han tycker att vinterblot är en sympatisk grej. Om man tolkar lite fritt iallafall. 

Låt oss måla upp ett scenario:
Det närmar sig matteprov och man tror att man har hyfsad koll. Fridfullt sitter man och räknar lite extrauppgifter då läraren upplyser om att man bara ska titta liiiiiite på grafer till det här området också. Man känner hur man börjar kallsvettas. Man blir likblek och får svårt att andas.
Allt är kört. Jag säger det, ALLT ÄR KÖRT!
Koordinatsystemen smyger sig in likt indianer i Nordtyskland och raserar allt man någonsin lärt sig. Jag hatar grafer.

RSS 2.0